Friday, December 30, 2011

Portfolio: Oslob House

Location: Oslob, Cebu
Area: approx 380 sqm
Client: Private
Completion: 2011

Situated on a highly sloped lot, the goal was to provide the client with accessibility while presenting a hidden oasis, enjoying the full view of the sea. It is a product of combined charm and elegance of materials and the simplicity of lines.

The design as exemplified in a contemporary plan, by the introduction of an entrance foyer with high ceiling, locates the living areas to enjoy the full view of the sea. Louvered canopy around the living areas gently illuminate the viewing deck with southeastern light and encourage natural ventilation.

Extensive full height windows, uncomplicated concrete and stone finishes and interior hardwood floors further strengthen the focus to dissolve borders between building and landscape.